Om Flexus Balasystem

Snabbfakta

Installationer: 200
Antal länder: 27
Agenter/Representanter: 20

Flexus Balasystem AB är ett svenskt tillverkande företag baserat i Nossebro (cirka 9 mil öster om Göteborg) med lång erfarenhet av att utveckla och tillverka system för hantering av hushållssopor, återvinningsfraktioner och lantbruksmaterial.

Med den unika rundbalningstekniken var Flexus en pionjär i Sverige och med över hundra installationer globalt är det den optimala lösningen för hantering och transport av bland annat hushållssopor och erbjuder markanta fördelar vad gäller kostnadseffektivitet och miljösäkerhet.

De typiska användningsområdena där rundbalningstekniken används ligger oftast inom hantering och transport av hushållsavfall såväl som industrisopor och restmaterial från lantbruken.

En kort historik

Företaget grundades 1983 av de två bröderna Jan och Bo Ansbjer som BALA Industri. Företaget fick sitt namn från en förkortning av Bröderna Ansbjers Lantbruksartiklar. Till en början tillverkade företaget i huvudsak utrustning för hantering och lagring ämnat för lantbruksmarknaden. 1992 utvecklades den första balpressen för avfallshantering. Med en lyckad utvecklingsprocess av balpressen och med de enorma fördelarna som det förde med sig för avfallshantering skapades 1993 ett eget företag för att fokusera enbart på balpressarna och deras potentiella marknad. Företagets namn var då BALA Press AB, och hade då föregångaren till ATLE som delägare.

1999 köpte ATLE ut grundarna av företaget och blev således ägare till 100%. Under 2000 såldes den del av företaget som tillverkade lantbruksartiklar och företaget fokuserade helt på den unika balpressen och dess fortsatta utveckling. Under 2003 köpte de båda bröderna tillbaka BALA Press AB och ändrade namnet till Flexus Balasystem AB. 2007 flyttade företaget till helt nybyggda lokaler på Södra Vägen 36 i Nossebro. Sedan början av 2015 ägs företaget helt av Bo Ansbjer.

Flexus produktionsanläggning i Nossebro, Sverige